Dirigent Sebastiaan Philippa

Ik ben Sebastiaan Philippa, 44 jaar oud en woon met vrouw en twee kinderen (14 en 11) in ‘s-Gravenzande.

Mijn roots liggen in Monster waar mijn opa organist was in de H. Machutuskerk in de Choorstraat. Als jongetje van zes jaar was ik al bezig met orgel, piano en koorzang. Van mijn opa heb ik mijn eerste lessen gekregen op het orgel en piano. Hij nam mij ook mee naar kerkdiensten. In de H. Machutuskerk is op het orgelbalkon ook ruimte voor een koor en vanachter de toetsen dirigeerde mijn opa het koor.

Als kleine jongen ben ik zo opgegroeid met en in de muziek. Geleidelijk aan mocht ik zelf het koor gaan begeleiden en ook wel andere organisten in de regio vervangen.

Later heb ik les gekregen van verschillende leraren van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het overlijden van mijn opa ben ik in zijn voetsporen getreden als organist van het gemengd koor Laus Deo waarvan ik nog steeds dirigent/organist ben. Op 40!!! jarige leeftijd kreeg ik zelfs de Gregorius eremedaille in zilver opgespeld omdat ik 25 jaar organist van het koor was.

Verder heb ik als dirigent/organist het dameskoor Vivace opgericht. Een dameskoor in Monster voor de rouw- en trouw-plechtigheden waar met veel inzet en plezier aan wordt meegewerkt door koor en mijzelf. Daarnaast heb ik ook een aantal jaar als dirigent/pianist gewerkt met jongerenkoor Nagila.

Inmiddels ben ik dirigent van diverse koren op allerlei gebied: “FOcalicious” waarmee opgetreden wordt in bijvoorbeeld Serviceflat “Het oude Land” en “De Hooge Tuinen”. Verder “Theaterkoor 40Forever” met muziek vanaf de jaren 60 tot heden. En het 60+koor “Young@Heart” wat oude hits van Bob Dylan, The Beatles of Claudia de Breij weer nieuw leven inblaast. Tenslotte ben ik ook nog dirigent van Flowersound een dameskoor met muziek uit musicals en bekende songs van eind vorige eeuw.

Naast het koorwerk geef ik ook zanglessen aan allerlei zangers/ zangeressen en ook groepen. Al met al, een met muziek gevuld leven.

Ik hoop op een prettige samenwerking en dat we samen mooie resultaten van onze repetities mogen gaan neerzetten.

Eerste tenoren

Jan van den Berg Paul van de Burgt Gerrit van der Hoek  Ted Philippa
Piet Spuij

Tweede tenoren

Rob van der Beek Maarten van den Berg Wim Kruis Peter Geeratz
Engel Moor Job Vreugdenhil Theo Zuiderwijk

Baritons

Jan de Bruijn Kees de Haas Henk Koornneef Martin Hollaar
Leen Spaans Rien Tichelaar Jan van der Ster

Bassen

Han Valstar Bertus van Haaster Jim van der Hoeven Geert van Os
Frank Haalmeijer Sjaak Alleblas